Arjan Udding

Arjan Udding

Director
Innovation | Organisational Change | Governance & risk

You won’t fail until you stop trying…

Ik help onze klanten de kansen van nieuwe technologieën te ontdekken en deze op een risicobewuste manier te benutten, door het geven van advies over nieuwe business modellen en de implicaties voor governance en risk management. Ik geef trainingen, begeleid verkenningstrajecten en help organisaties en risk management afdelingen zich te ontwikkelen om in een snel veranderende digitale wereld succesvol te zijn.

Na 16 jaar bij PwC te hebben gewerkt in Nederland en in de UK, heb ik in 2015 de overstap gemaakt naar AXVECO. Ik heb good en bad practices van dichtbij gezien op het gebied van governance en risk management, business en verdienmodellen maar ook cultuur, gedrag en integriteit. Ik ben bijvoorbeeld vanaf dag 1 betrokken geweest bij de afwikkeling van één van de grootste faillissementen ooit (Lehman) en heb grote crisis situaties helpen oplossen (bijvoorbeeld megafraudes bij Franse en Zwitserse banken).

In 2014, heb ik de rol van Chief Risk Officer ad interim bij SWIFT vervuld, waarbij waardebehoud en innovatie binnen een sterk technologisch gedreven en high profile omgeving.

Als triatleet en ultramarathon loper weet ik dat ogenschijnlijk onmogelijke doelen te bereiken zijn. Ik geef niet op als het even moeilijk is en begrijp hoe belangrijk het is dat verschillende krachten op het goede moment samenkomen om een topprestatie neer te zetten. Dat je met een specifieke aanpak, een juiste balans tussen lichaam en geest en een flinke dosis doorzettingsvermogen en lef uitkomsten positief kunt beïnvloeden. In mijn werk zoek ik naar ieders doelen, drijfveren en sterke punten om inhoud en vorm optimaal te combineren. Dit is waar het uiteindelijk om gaat bij het oplossen van complexe problemen!