Olivier Rikken

Olivier Rikken

Director
Blockchain and Smart Contracts

Willen blijven leren en innoveren!

In mijn ogen is nieuwsgierigheid een van de belangrijkste eigenschappen die een mens kan hebben. Willen achterhalen hoe iets echt werkt, om je heen blijven kijken wat er allemaal in de wereld gebeurt, maar ook leren van lessen vanuit het verleden en van anderen en dit uiteindelijk allemaal combineren om jouw eigen omgeving weer verder te helpen. Door te blijven leren en innoveren kun je als mens en als bedrijf blijven groeien, hoe snel de wereld om je heen ook verandert. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de continuous improvement de rode draad in mijn carrière is.

Mijn achtergrond is zeer divers. Met studies aan Delft en Nyenrode en werkzaam geweest in verschillende industrieën, startend in de transport en logistiek en de laatste 7 jaar in de financiële sector kan ik putten uit veel verschillende invalshoeken en heb ik gezien hoe verschillende industrieën van elkaar kunnen leren om te blijven verbeteren.  Door ideeën te combineren, net even anders naar bestaande situaties te durven kijken en door nieuwe technieken te projecteren op verschillende manieren of op andere doelgebieden dan waar ze oorspronkelijk voor bedoeld waren kom je tot innovatieve ideeën waarmee je bedrijven en hele industrieën op den duur zou kunnen veranderen. Binnen AXVECO houd ik me bezig met Digital Disruption, Blockchain en BPM, oftewel durf jezelf continu te blijven verbeteren, soms wellicht door echt het diepe in te springen en huidige werkwijzen radicaal durven om te gooien, zeker in deze tijd van grote technologische veranderingen.

Binnen AXVECO krijg ik ook alle ruimte om te blijven leren, van elkaar intern en van veranderingen en lessen in de wereld om ons heen om zo op die manier onze klanten, ons bedrijf en mezelf te helpen groeien en op nieuwe ideeën te brengen. Dit met een klein team van nieuwsgierige professionals met zeer uiteenlopende achtergronden die altijd streven het beste uit zichzelf te halen!