Alex Dowdalls

Alex Dowdalls

Managing Director
Innovation, Governance & Risk

Volg je passie!

Binnen AXVECO specialiseer ik mij in governance, risk management en vernieuwing van bedrijfsmodellen.  Ik heb meer dan 30 jaar ervaring met veranderingen in de industriële, logistieke en financiële sectoren. En wat een plezier en privilege het is om dit te mogen doen – elke dag weer ervaar ik de geestelijke verrijking, plezier en uitdaging van consulting met mijn collega’s en met onze klanten. Dat deel ik graag met anderen.

Na vele jaren in traditionele, vooraanstaande bureaus te hebben gewerkt heb ik de ruimte genomen om AXVECO op te richten.  Ik had als consultant van dichtbij ervaren hoe menselijke ambities en harde realiteiten in botsing kunnen komen.  Zelfs voor organisaties die al vele jaren bestaan is de toekomst onzeker – de wereld verandert: groei en goede resultaten zijn gewenst, maar toch blijft de realiteit wispelturig.

De financiële crisis en de daarop volgende jaren van stagnatie, tumult en revolutionaire vernieuwingen hebben mij tot een inzicht gebracht – in het bedrijfsleven is het essentieel om met twee ogenschijnlijke tegenstrijdige krachtenvelden om te gaan – ondernemerschap en behoedzaamheid.  Natuurlijk weet iedereen dit van zichzelf – het is bijna een vanzelfsprekende boerenwijsheid dat risico’s nemen moet leiden tot resultaat– maar in het bedrijfsleven hebben wij dit gedachtengoed uit het oog verloren.  Ondernemerschap en behoedzaamheid zijn elkaars vijanden geworden – tegenpolen waar business managers hard werken om resultaten te laten zien en risicomanagers of compliance officers worstelen om “countervailing power” bij te brengen.  De maatschappij, politiek, toezichthouders en publiek kijken vol verwachting toe na de bittere ervaringen van recente jaren.  Het gaat niet alleen om individuen of specifieke bedrijven – het gaat ook om onze maatschappij en onze kernwaarden als mensen.

Ik wil met AXVECO een verschil maken – ondernemerschap en behoedzaamheid dichter bij elkaar brengen, vernieuwingen teweeg brengen waarin nieuwe business models een uitkomst bieden voor prangende vraagstukken en tegelijkertijd risicobewust ondernemerschap uitdragen in een wereld van verrassingen.  Dit is ook breder dan alleen voor onze klanten – dit treft ook onze maatschappij (hoe moeilijk beïnvloedbaar dit ook is).  Daar krijg ik energie van en anderen ook!  Ik leef ook bij het credo – volg je passie.

Buiten werk geniet ik van mijn familie met zowel volwassen kinderen als energieke jongelingen. Ik loop hard met mijn vierpotig levensmaatje, geniet van goed eten en wijn met mijn vriendin en, wanneer het kan, verken ik de horizon ter zee en beleef daar nieuwe avonturen – hiervan een klein kijkje op “dogger bank”…