Persbericht: AXVECO lanceert eerste online blockchain helpdesk

Alle vragen en scenario’s beantwoord op overzichtelijke website

Amsterdam –  8 mei 2017 – Bitcoin is een elektronische valuta, waarmee iemand zonder tussenkomst van een financiële instelling, zoals bijvoorbeeld een bank, kan betalen of geld naar een ander kan sturen. De bitcoin bestaat al sinds 2008, maar de achterliggende technologie, blockchain, heeft sinds anderhalf jaar een enorme vlucht genomen. Blockchain is de datastructuur van onder andere het Bitcoin en Ethereum netwerk. Er is veel aandacht voor dit nieuwe digitale fenomeen, maar het blijft voor veel mensen nog lastige materie. Reden voor AXVECO om de eerste ‘Blockchaindesk’ op te zetten. De desk is voor iedereen die meer wil weten over blockchain en hoe deze technologie zich ontwikkelt.

“Op de site staan het laatste nieuws, een eenvoudige uitleg, een lijst met veel voorkomende vragen en er is de mogelijkheid om inhoudelijke en technische vragen te stellen aan de experts bij AXVECO,” vertelt Olivier Rikken, Blockchain & Smart Contract expert bij AXVECO.

Nieuw fenomeen

Veel media besteden regelmatig aandacht aan het relatief nieuwe fenomeen ‘Blockchain’. Enerzijds wordt de technologie gehypet, anderzijds worden de (on)mogelijkheden van blockchain vaak niet goed begrepen. Dat draagt bij aan een verkeerd beeld van deze technologie. Op www.blockchaindesk.nl worden nu veel voorkomende vragen beantwoord rondom het fenomeen blockchain.

Digitaal potentieel

“Blockchain biedt een ongekend potentieel. Met een toegankelijke portal willen we mensen informeren over deze nieuwe technologie. De blockchain technologie ondersteunt veel meer producten en diensten dan alleen cryptocurrencies.” Voorbeelden zijn het programmeren van contractuele afspraken die automatisch worden nageleefd omdat deze op een Blockchain technologie zijn geprogrammeerd (Smart Contracts). Ook kunnen veel gecentraliseerde gesloten registers en databases betrouwbaarder, gebruiksvriendelijker en sneller worden,” vertelt Rikken: “Bijna alle bedrijven in de financiële sector zijn bezig met Blockchain. Voor ons is Blockchain een alledaags fenomeen en we zien de kansen die deze nieuwe technologie biedt. Dat willen we ook voor anderen zichtbaar maken. Met de portal bieden we een laagdrempelige manier om met geïnteresseerden en experts in gesprek te komen over blockchain.