Ben van Miltenburg

Ben van Miltenburg

Associate
Transformatie van de Gezondheidszorg

Als Executive Associate ben ik verbonden aan AXVECO op het domein “Healthcare & Blockhain” waarop wij onze krachten complementair bundelen. De afgelopen 25 jaar heb ik, als entrepreneur, CEO en (transitie)bestuurder directie gevoerd bij beursgenoteerde, middelgrote, kleine, nationale en internationale ondernemingen en met name op het scheidsvlak van bedrijfsvoering, ICT en technologie. Mijn ervaring heb ik opgedaan in de sectoren Healthcare, ICT, Telecom, Pharmaceuticals, Medical Technology, verzekeringen, facilitaire dienstverlening en E-commerce.

Vanuit de klant, samenwerkingsverbanden en innovatieve raamwerken stuur ik veranderprocessen aan voor verschillende opdrachtgevers. Na mijn MBA-studie aan de Bradford University (UK) heb ik gedurende mijn carrière mijn kennis uitgebreid met postgraduates aan de Erasmus, Harvard, Stanford en Cambridge universiteiten. Mijn bestuurlijke specialisatie ligt in technologie gedreven heroriëntatie, start-up, transitie, disruptie, cultuuromslag, fusieprocessen, toezichtprocedures en het optimaal vertalen vanuit de klant naar proces, kwaliteit en performance. De toepassing van Blockchain Technology & Smart Contracts in de Zorgsector heeft momenteel mijn speciale aandacht gezien het disruptieve karakter en de enorme potentie voor innovatie in de bedrijfsvoering en financiële huishouding binnen de Zorg.

Samen met AXVECO ontwikkelen wij innovatieve strategische verbeteringen en implementaties voor de Zorgsector op basis van Blockchain. Tevens formuleren we voor opdrachtgevers een integrale aanpak en (tijdelijke) aansturing van de bijhorende bestuurlijke vraagstukken en uitroltrajecten.

In mijn vrije tijd geef ik invulling aan mijn andere passies: wielrennen, mountain biking, e-commerce, gitaarbouw en reizen.