Risk awareness e-learning voor een van de Nederlandse grootbanken

Een van de grote Nederlandse banken vroeg AXVECO om hulp bij het ontwikkelen van een wereldwijde e-learning om het risico bewustzijn van hun medewerkers te verhogen. AXVECO werd ingeschakeld samen met Bert Omlo om het interne projectteam te ondersteunen dat moeite had om de risk awareness e-learning module vorm te geven.

Traject

  • Aanpak: Samen met Bert Omlo, als opleidingskundige en learning specialist, hebben een interventie gepleegd en het team meegenomen in een gestructureerde aanpak op basis van duidelijke leerdoelen en met gebruik van herkenbare use cases in de vorm van dilemma’s. Met behulp van operational risk management en compliance professionals zijn deze leerdoelen en use cases uitgewerkt aan de hand van de strategische doelen, de belangrijkste uitdagingen voor de organisatie, de gedragscode en beleid. De inhoud is volledig vertaald naar een script dat door een e-learning software leverancier is omgezet in een interactieve training.
  • Resultaat: De e-learning is wereldwijd uitgerold als eerste module van een groot programma om risk management en compliance bewustzijn en kennis te verhogen binnen de organisatie, waarbij is gedifferentieerd tussen leidinggevenden en werknemers. In totaal zijn meer dan 40.000 medewerkers bereikt met de training.