Linked Data Foundations [NL]

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
Gesloten (handmatig toevoegen gebruikers, WooCommerce)
Begin
This training is currently closed
StatusLive
Estimated time16-20 hours
PrerequisitesLinked Data Essentials
Next stepsConceptual Modelling and UFO Basics

Vertrekkende van het niveau dat je hebt bereikt na het volgen van Linked Data Essentials, zal deze leerreis je introduceren in de praktische aspecten van het werken met Linked Data:

 • Hoe kun je een RDF kennisgrafiek bevragen?
 • Hoe werk je effectief met ontologieën en datasets?
 • Hoe kun je data valideren?
 • Hoe kun je taxonomieën creëren en toepassen?
 • Wat zijn nuttige technieken in een bedrijfscontext?

Dit leertraject is relevant voor analisten, ingenieurs, architecten en anderen die graag willen ervaren hoe het is om met RDF te werken. Het legt de basis voor meer geavanceerde cursussen over SPARQL, SHACL en het combineren van Linked Data en geospatiale data.

Linked Data wordt steeds meer een centrale technologie in bedrijfsarchitecturen, in gegevensuitwisselingsprocessen en in toepassingen van kunstmatige intelligentie. Voor veel functies is praktijkervaring met RDF geen overbodige luxe meer.

Deze leerreis neemt je mee door de technische aspecten van Linked Data. Je begint met het beter begrijpen van de meer technische aspecten van de kernconcepten. Je reis gaat dan verder met RDF en RDF Semantics, RDFS, OWL, SHACL, Turtle, SPARQL en meer. Je leert over taxonomieën en SKOS. Je leert over de technische aspecten van het integreren van RDF-kennisgrafieken in een bedrijfscontext met behulp van API’s. Door een combinatie van theorie en praktische, hands-on oefeningen zul je de praktische aspecten van Linked Data begrijpen en ervaren.

Na afloop van deze cursus ben je in staat om echt aan de slag te gaan met Linked Data.

De leerdoelen van deze cursus zijn

 • Het waarderen van technische aspecten van de fundamentele ideeën waarop Linked Data is gebouwd
 • De praktische aspecten leren van de kernstandaarden RDF, RDFS, OWL, SHACL en SKOS
 • Datasets leren doorzoeken met SPARQL
 • Praktijkervaring opdoen met Linked Data
 • Veelgebruikte methoden, ontwerppatronen en best practices leren toepassen
 • Weten hoe RDF-kennisgrafieken kunnen worden gebruikt in een bedrijfscontext
 • Begrijpen hoe RDF-kennisgrafieken gebruikt kunnen worden in combinatie met API’s

Wie we zijn

 


Taxonic is Nederlands toonaangevende adviesbureau op het gebied van Linked Data. Opgericht in 2012, is Taxonic uitgegroeid tot de one-stop-shop voor alles wat semantisch is, van proposities en consulting tot opleiding en inspiratie.

 

Taxonic is Nederlands toonaangevende adviesbureau op het gebied van Linked Data. Opgericht in 2012, Taxonic uitgegroeid tot de one-stop-shop voor alle dingen semantischevan voorstellen en advies tot opleiding en inspiratie

 

 

Eliana Papoutsoglou is Linked Data adviseur bij Taxonic. Ze is gepromoveerd op onderzoek naar de toepassing van FAIR-principes en Linked Data in plant wetenschappen

 

Jan Voskuil is medeoprichter en CEO van Taxonic. Hij heeft semantische technologieën geëvangeliseerd en onderwezen… voor meer dan een decennium. Zijn advieswerk omspant meerdere domeinen. Hij vaak publiceert en spreekt op conferenties over de dingen… waar hij aan werkt

Training Inhoud

Uitklappen
Hoofdstuk inhoud
0% voltooid 0/1 stappen
Hoofdstuk inhoud
0% voltooid 0/1 stappen